среда, 24 февраля 2016 г.

Інтернет-конференція Криворізький професійний будівельний ліцей

Інтернет-конференція
Криворізький професійний будівельний ліцей

  24.02.2016 року на базі Криворізького професійного будівельного ліцею відбулося засідання міської методичної секції старших майстрів і в рамках секції проведена Інтернет - конференція на тему «Модель інноваційного освітнього простору ліцею. Методист і старший майстер: компетентність та методичні аспекти роботи».
     На конференцію були запрошені як педпрацівники навчальних закладів, методисти навчально-методичних центрів так і науковці.
         У презентаціях були представлені такі питання:
- організація методичної роботи з майстрами виробничого навчання. Методичний менеджмент;
- впровадження в навчальний процес ПТНЗ сучасних виробничих технологій;
 підвищення кваліфікації та стажування майстрів виробничого навчання на підприємствах;
- система створення комплексно-методичного забезпечення уроків виробничого навчання з професії.
  Цікавий виступ був Заславської Світлани Ігнатівни, доцента кафедри методики професійної освіти Білоцерківського інституту неперервної професійної освіти, яка ознайомила учасників конференції з роботою інституту та кафедри та надала інформацію про Постанову Кабінету Міністрів від 23.12.15 № 1109 «Про затвердження переліку кваліфікаційних категорій і педагогічних звань педагогічних працівників та порядку їх присвоєння», де наданий порядок присвоєння кваліфікаційних категорій і педагогічних звань педагогічних працівників.
  Цікава доповідь-презентація була від Рави О.С., старшого майстра Криворізького професійного будівельного ліцею про роботу закладу  та відкриття двох нових навчальних центрів з професій сфери послуг.
 Приємно була вражена презентацією від Труш В.І., методиста навчально-методичного центру професійно-технічної освіти у Дніпропетровській області щодо інноваційного розвитку ПТНЗ в регіоні. В області розроблено електронних засобів навчання:
-         підручники, посібники – 110;
-         системи тестування – 492;
-         робочі зошити – 50;
-         інші ЕЗН – 76.
     У заході брали участь представники адміністрацій підприємств Дніпропетровської області.
     Був Інтернет зв'язок  з навчально-методичним центром у Рівненській області, методисти якого поділилися досвідом роботи з педпрацівниками своєї області.
         Інтернет-конференція була цікава та змістовна.



Комментариев нет:

Отправить комментарий