среда, 31 октября 2018 г.

Семінар викладачів предмета "ПДР" та спецдисциплін з професії "Водій автотранспортних засобів"

Обласний семінар-практикум
викладачів предмета «Правила дорожнього руху» та спецдисциплін з професії «Водій автотранспортних засобів»


         26 жовтня 2018 року на базі вищого навчального закладу «Запорізький національний технічний університет» проведений обласний семінар-практикум викладачів  закладів професійної (професійно-технічної) освіти
з предмета «Правила дорожнього руху» та спецдисциплін за професією «Водій автотранспортних засобів». Відкрив семінар завідувач кафедри транспортних технологій Запорізького національного технічного університету, професор  Турпак Сергій Миколайович. У своєму виступі він акцентував увагу на співпраці з Науково-методичним центром професійно-технічної освіти у Запорізькій області та розповів про стабільний попит на фахівців зі спеціальностей «Транспортні технології» (на залізничному транспорті) та «Транспортні технології» (на автомобільному транспорті), які здійснюють організацію перевезень і управління на транспорті на посадах інженера, логіста, керівника (менеджера) транспортного підприємства або підрозділу ревізора, диспетчера та ін.
     Трушевський В’ячеслав Едуардович, доцент кафедри транспортних технологій ЗНТУ, надав вичерпну інформацію щодо нормативних актів дорожнього руху, роботи світлофорів та поведінки пішоходів, використовуючи конспективно-ілюстративний підхід, що дало реальну можливість підвищити інформаційну місткість учасників семінару. Розкрив основу правильної оцінки поведінки учасників дорожнього руху у складних ситуаціях. Учасниками семінару розглядались приклади ситуаційних завдань з Правил дорожнього руху.
       Тарасенко Олександр Віталійович, старший викладач кафедри транспортних технологій Запорізького національного технічного університету, надав моделі використання малих груп таз розкрив поведінку викладача при роботі з групами слухачів. Учасники семінару були поділені на команди та розглядали приклади ситуаційних завдань із Правил дорожнього руху.
         Наприкінці семінару всі учасники обмінялись досвідом роботи.

        

                                                                         Методист Немченко М.М.







Комментариев нет:

Отправить комментарий